توسعه کیفی و کمی زیرساختهای گردشگری استان سمنان

توسعه کیفی و کمی زیرساختهای گردشگری استان سمنان
به گزارش خبرگزاری recive استان سمنان، در کنار این جاذبهها، زیرساختهای قابل توجهی نیز در جایجای این استان برای پذیرش و اسکان گردشگران فراهم شده است. همچنین توسعه کیفی و کمی زیرساختهای گردشگری در این استان با جذب سرمایهگذار به خوبی دنبال میشود.
به مناسبت فرا رسیدن هفته گردشگری، گزارشی از دستاوردها، برنامهها و اولویتهای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان در حوزه گردشگری و سرمایهگذاری در گفت و گو با مهدی قاسمزاده سرپرست معاونت گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراثفرهنگی استان سمنان ارائه میشود.
اجرای ۳۰ پروژه سرمایهگذاری در حوزه گردشگری
در حال حاضر در استان سمنان ۳۰ پروژه گردشگری در دست ساخت بوده و یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای این طرحها هزینه شده است و تکمیل این طرحها زیرساختهای گردشگر پذیری را برای استان به ارمغان خواهد آورد. اجرای طرحهای گردشگری استان زمینه اشتغال مستقیم بیش از یک هزار و ۳۰۰ نفر را فراهم کرده و بهرهبرداری از این پروژهها، ظرفیت گردشگر پذیری استان سمنان را افزایش میدهد.
پروژههای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری استان سمنان در کنار توان خوب گردشگر پذیری، توانستهاند ظرفیتهای استان را نیز تقویت کنند که در این ارتباط همراهی خوب مسئولان را شاهد هستیم
این طرحها دارای پیشرفت خوبی هستند و پس از بهرهبرداری یک هزار و ۳۳۸ تخت به ظرفیت اقامتی استان اضافه خواهد شد. این پروژهها شامل ایجاد هتل، اقامتگاه سنتی، مجتمع گردشگری، اقامتگاه بومگردی، تأسیسات اقامتی و پذیرایی واقع در مجتمع خدماتی رفاهی و سفرهخانههای سنتی است.
صدور و تمدید پروانه بهرهبرداری ۱۵ واحد تأسیسات گردشگری
صدور و تمدید پروانه بهرهبرداری ۱۵ واحد تأسیسات گردشگری، برگزاری ۱۵ دوره آموزشی برای راهنمایان، مدیران اقامتگاههای بومگردی، حضور فعال در نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران، نمایشگاه گردشگری جهان اسلام در تهران، نمایشگاه علمی و فرهنگی رایزنان جمهوری اسلامی ایران در تهران از دیگر فعالیتهای مهم انجام شده در این مدت است.
· برگزاری بیش از ۶۰ رویداد گردشگری در استان سمنان
بیش از ۶۰ جشنواره و رویداد گردشگری در سالجاری برنامهریزی شده بخشی از آن تا کنون اجرایی شده است.
جشنواره گردشگری «گلغلتان نوزاد» در امیریه دامغان، جشنواره گردشگری «امام در» در شهر کلاته رودبار دامغان، جشنواره «زمرد حبلهرود» در شهرستان گرمسار، مشارکت در برگزاری جشنواره گردشگری تابستانه شهر شهمیرزاد، جشنواره گردشگری «سفر به توران» در شهرستان شاهرود، جشنواره گردشگری «سفر به دشت شقایق کالپوش» در شهرستان میامی، جشنواره گردشگری «آداب و رسوم محلی چاشم» در شهرستان مهدیشهر از جمله رویدادهای گردشگری برگزار شده است.
تشکیل انجمن میراثفرهنگی و کمیتههای گردشگری
انجمن میراثفرهنگی استان سمنان به ریاست استاندار سمنان و پس از ابلاغ دستور وزرای کشور و میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تشکیل شد. استاندار سمنان، رئیس انجمن، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان، قائممقام و مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان به عنوان دبیر انجمن میراثفرهنگی استان سمنان فعالیت خواهند داشت.
انجن حرفهای اقامتگاههای بومگردی و سنتی استان سمنان و کمیتههای گردشگری استان سمنان نیز تشکیل شدهاند.
صدور ۲۶ فقره موافقت اصولی در حوزه گردشگری
در یک سال گذشته تعداد ۲۶ فقره موافقت اصولی از طریق سامانه موافقت اصولی برای ایجاد تأسیسات گردشگری صادر شده که در مراحل مختلف اداری برای عملیاتی شدن روند اجرایی پروژه در دست پیگیری قرار دارند. در این مدت مجوز ایجاد، اصلاح و تکمیل با حجم سرمایهگذاری ۵ هزار و ۹۴۴ میلیارد ریال با پیشبینی اشتغال ۹۸۸ نفر صادر و عملیات ساختمانی پروژهها آغاز شده است.
هفت پروژه ایجاد تأسیسات گردشگری با حجم سرمایهگذاری یک هزار و ۱۰۷ میلیارد ریال و پیشبینی اشتغال ۲۸۰ نفر در حال اجراست و ۱۰۷ اتاق به ظرفیت اقامتی استان اضافه میشود.
ورود بیش از ۲ هزار گردشگر خارجی به استان سمنان
۲ هزار و ۲۰۴ گردشگر خارجی و بیش از یک میلیون گردشگر داخلی در یک سال گذشته وارد استان سمنان شدند و ۶۴۲ هزار و ۹۴۰ گردشگر نیز در استان اقامت کردند.
در حال حاضر ۱۵ هتل، ۱ هتلآپارتمان، ۱ متل و ۵ مهمانپذیر، ۹۴ اقامتگاه بومگردی، ۱۷ اقامتگاه سنتی، ۸۷ خانه مسافر، ۵ مجتمع گردشگری، ۲ گردشگری کشاورزی و ۶ اردوگاه و مرکز تفریحی سرگرمی گردشگری و گردشگری کشاورزی، ۲۹ دفتر خدمات مسافرتی، ۴۰ رستوران بینراهی، ۲۰ سفرهخانه سنتی و ۳ موسسه آموزش گردشگری در استان سمنان فعال است.
در مجموع میتوان گفت ۳۲۴ واحد تأسیسات گردشگری، با ۹۸۷ اتاق و ظرفیت ۳ هزار و ۷۳۲ نفر در استان فعال است و این تأسیسات، زمینه اشتغال به کار یک هزار و ۲۶۸ نفر را فراهم کردهاند.
۴۶